Hoe wordt hr glas geclassificeerd

Er bestaan verschillende soorten HR glas. De classificatie van HR glas wordt toegekend op basis van de isolatiewaarde van het glas. Bij HR++ glas zijn de kosten hoger in vergelijking met standaard dubbelglas.

Hoe kan ik zien welk type glas er in een huis zit?

De soort glas wordt bepaald door de isolatiewaarde. De isolatiewaarde wordt vastgesteld aan de hand van de hoeveelheid warmte die verloren gaat door een vierkante meter glas bij een verschil in temperatuur tussen de binnen- en buitenzijde van het glas. De gemeente stelt bij renovaties of nieuwbouwprojecten een eis dat glazen een isolatiewaarde moeten hebben van 1,6 W/m²K of minder.

HR glas is qua spouwvulling droge lucht en de isolatiewaarde is groter dan 1,7 en kleiner of gelijk aan 2,0 W/m²K. HR+ glas heeft een isolatiewaarde groter dan 1,2 en kleiner of gelijk aan 1,6 W/m²K, en de glazen zijn gevuld met argon/krypton in de spouw. De isolatiewaarde van HR++ glas varieert tussen 0,9 en 1,2 W/m²K, en de glazen hebben een spouwvulling van edelgas.

HR++ glas wordt steeds vaker gezien als de standaard voor glaswerk. HR en HR+ glas wordt momenteel enkel nog gebruikt voor het herstellen van ruiten of het vervangen ervan. Daarom zal dit type glas steeds vaker worden toegepast.

Hoe ziet u HR glas vanaf de buitenkant?

Het kan lastig zijn om te achterhalen welke glastypen er zijn vanaf de buitenkant van een huis. Het bouwkundig rapport of taxatierapport is de plek waar u informatie kunt vinden over het type glas. Als u naar de aluminium strip tussen de glasplaten kijkt, kunt u ontdekken welk type HR glas er is.

Maak gebruik van een lucifer om te zien welk type glas er aanwezig is. Houdt een lucifer aan en kijk vervolgens recht voor het raam, vervolgens schuin op het glas. Indien de kleur van de vlammetjes in het spiegelbeeld gelijk is, is er sprake van dubbelglas.

Mocht de kleur van het middenvlammetje anders zijn, dan gaat het om HR++ glas. Dit komt doordat deze glassoort een speciale folie bevat die het glas isoleert. Dit is niet waarneembaar met het blote oog, maar kan worden ontdekt met behulp van deze methode.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1138

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Belangrijk onderhoud voor uw beglazing
> Kies voor een groenere toekomst met nieuwe glaspanelen in uw huis
> Hoe u uw beslagen beglazing aan de binnenkant kunt verhelpen