Ruim assortiment veiligheidsglas

Een nadeel van glas is dat het kan breken. Om dit te voorkomen kunt u bij Glaspunt B.V. terecht voor diverse vormen van veiligheidsglas zoals gehard glas en gelaagd glas. Veiligheidsglas vermindert de risico’s aannemelijk omdat breuken vrijwel uitgesloten zijn of er bij een breuk geen gevaarlijke scherven ontstaan. Of u nu naar glas op zoek bent om lichamelijk letsel te voorkomen of inbraak tegen te gaan, bij ons glasbedrijf bent u aan het juiste adres.

Gehard glas

Gehard glas is een glassoort die vijf keer zo sterk is als normaal glas van dezelfde dikte. De kans op breuken is daarmee een stuk verminderd. Gaat het glas wel kapot? Dan valt het uit elkaar in kleine stukjes die geen diepe wonden kunnen veroorzaken. Gehard glas is daarom ideaal om toe te passen op plaatsen waar glas snel kan breken.

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit twee of meer ruiten die met elkaar zijn verbonden door een tussenlaag van kunststof. Deze kunststof laag zorgt ervoor dat het glas niet uit elkaar valt wanneer het breekt. De tussenlaag houdt het glas bij elkaar. Gelaagd glas is dus veiliger dan gewoon glas en is aan te bevelen op plaatsen waar er een kans bestaat dat iemand door het glas kan vallen. Zo wordt gelaagd glas toegepast in voorruiten van auto’s en balkonruiten.